تولید پروفیل یو پی وی سی

تولید پروفیل یو پی وی سی (UPVC) یک تحول انقلابی در صنعت ساخت و ساز بود. ساخت و ساز یکی از قدیمی‌ ترین صنعت‌های موجود است. از گذشته انسان‌ها سعی می‌کردند با استفاده از مواد اولیه به‌روز، وضعیت ساخت و ساز خود را بهبود ببخشند. یکی از اجزای اصلی سازه‌های مختلف درب و پنجره‌ها هستند. در هنگام خرید و نصب این اجزا در سازه‌های خود، مهم ترین مسئله‌ای که باید به آن توجه کنید جنس درب و پنجره است. یکی از متریال‌هایی که برای درب و پنجره استفاده می شود پروفیل‌های یو پی وی سی هستند. تولید پروفیل یو پی وی سی دارای استانداردها و شرایط خاصی است که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

 تولید پروفیل یو پی وی سی UPVC تحولی بزرگ در صنعت ساخت و ساز

یکی از اصطلاحاتی که در زمینه ساخت و ساز با آن مواجه می‌شویم، پروفیل است. پروفیل‌ها قطعاتی از جنس‌های متخلف اما با مقطع ثابت و طول به نسبت زیاد هستند. با پیدایش معنای پروفیل در ساخت و ساز، اصطلاحاتی نظیر پروفیل‌های درب و پنجره با راحتی بیشتری معنی پیدا می‌کند. در این بین یکی از متریال‌هایی که به همراه پروفیل بسیار استفاده می‌شود، پروفیل یو پی وی سی است. UPVC مخفف Unplasticized PolyVinyl Chloride می باشد. این کلمه به معنای لایه پلی وینیل کلرید غیرپلاستیکی است. نام پریوفیل های UPVC از نام PVC گرفته می‌شد.

در ابتدا که نام پروفیل‌های یو پی وی سی بعد از اینکه طراحان و صنعتگران در گسترش پی وی سی به مشکل خوردند، رواج پیدا کرد. هنگامی که در دهه 1960 صنعتگران با این مشکل مواجه شدند که پروفیل‌های PVC جوابگوی سرما نیستند، مجبور به تغییر مواد اولیه در درب و پنجره شدند. اینگونه بود که پروفیل UPVC ساخته شد. اما این پروفیل‌ها چگونه ساخته می‌شوند؟ چه موادی در ساخت این پروفیل ها بکار می‌رود؟ و چندین سوال دیگر در ارتباط با یو پی وی سی وجود دارد که قصد داریم تا در این زمینه در این محتوا بیشتر صحبت کنیم.

از چه موادی جهت تولید پروفیل یو پی وی سی استفاده می‌شود؟

تولید پروفیل یو پی وی سی مانند دیگر مصالح ساخت و ساز، نیازمند یک سری مواد اولیه است. مواد اولیه‌ای که در ساخت این پروفیل‌ها بکار برده می‌شود، باید آن‌ها را در برابر نور، ضربه، سرما و رطوبت مقاوم کند. در ادامه به معرفی مواد اولیه‌ای که در ساختار پروفیل‌های  یو پی وی سی استفاده می‌شود، می‌پردازیم.

پایدارکننده

جهت جلوگیری از بروز اشتعال و مقاومت UPVC در برابر حرارت از پایدارکننده‌ها استفاده می‌شود.

رنگ

اگر بخواهیم به صفحات یو پی وی سی شکل بدهیم و تغییراتی در ظاهر آن‌ها ایجاد کنیم، بهتر است از رنگ‌های صنعتی استفاده کنیم. یکی از رنگ‌های صنعتی که به وفور در ساختار این صفحات استفاده می‌شود، دی اکسید تیتانیوم است. یکی از اثراتی که دی اکسید تیتانیوم بر این پروفیل می‌گذارد، مقاومت در برابر رنگ پریدگی ناشی از اشعه فرابنفش است.

ضربه گیر

برای دوام بهتر و جلوگیری از ضرباتی که ممکن است به صفحات UPVC که در درب و پنجره بکاررفته است، وارد شود از موادی استفاده می‌شود که خاصیت ضربه گیری داشته باشد.

فیلر

برای افزایش مقاومت دربرابر صدمات احتمالی از فیلر در ساختار صفحات یو پی وی سی استفاده می‌شود. فیلر یا پرکننده برای حفظ سطح پروفیل در طولانی مدت نیز بسیار مناسب است.

روان کننده

روان کننده‌هایی که در ساختار این صفحات استفاده می‌شود از دو نوع خارجی و داخلی تشکیل شده‌اند. هدف اصلی از بکاربردن این مواد در تولید صفحات یو پی وی سی، ایجاد شفافیت در رنگ این پروفیل‌هاست.

تجهیزات مورد نیاز برای تولید پروفیل یو پی وی سی

فرایند اصلی تولید پروفیل UPVC از تبدیل مونومر وینیل کلرید به پلیمر آن اتفاق می‌افتد. این فرایند را تحت عنوان پلیمریزاسیون معرفی می‌کنند. از نظر وزن مولکولی پلیمرهای UPVC نسبت به مونومرهای از وزن مولکولی بیشتری برخوردارند. همین موضوع باعث افزایش مقاومت و پایداری این سری از پروفیل‌ها می‌شود. وینیل یکی از مشتقات نفت است که در ترکیب با کلر، وینیل کراید را تشکیل می‌دهد. فرایند تولید پروفیل یو پی وی سی، از دو مرحله تشکیل شده است: ترکیب مواد اولیه و اکسترود.

ترکیب مواد اولیه

در این مرحله باید مواد اولیه‌ای را که ذکر کردیم با یکدیگر ترکیب کرد. علاوه بر موادی که به آن ها اشاره کردیم، استفاده از پودر رزین در ساختار UPVC باعث افزایش مقاومت مولکولی آن می‌شود. فقط دقت کنید که در هنگام انتخاب پودر رزین، پودری با گرید بالا انتخاب کنید. هرچه گرید پودر بکاررفته بیشتر باشد، مقاومت محصول نهایی افزایش خواهد یافت. معمولا در ترکیبات UPVC از پودر رزین با گرید S استفاده می‌شود. پس از اینکه همه این مواد را توسط دستگاه‌های مخصوص مخلوط کردیم، نوبت به نگهداری آن‌ها می‌شود. برای از بین بردن الکتریسیته ساکن این مواد ترکیب شده و همچنین هم دما شدن با محیط، باید برای مدت مشخصی در مخازنی نگهداری شوند. توصیه می‌شود تا کمتر از 24 ساعت این مواد در مخازن نگهداری شوند.

اکسترود

این مرحله توسط دستگاهی مجزا به نام اکسترودر انجام می‌شود. اکسترودرها دستگاه‌هایی هستند که از دو بخش تشکیل شده است؛ بخش تزریق و بخش گیره. بخش تزریق شامل بخش‌هایی نظیر قیف تغذیه، گرم کن، قسمت مارپیچ و نازل می‌شود. اما در بخش گیره، اجزایی نظیر صفحه ثابت گیره، قالب، موتور هیدرولیک و چند بخش دیگر دیده می‌شود. بعد از اینکه مواد مخلوط شده آماده ریختن در اسکترودر شدند، مواد به صورت اتوماتیک از مخازن به داخل دستگاه ریخته می‌شوند. چرخ دنده های مارپیچی که در اکسترودر قرار داده شدند با حرکت دادن مواد باعث کاهش تخلخل آن و در نهایت باعث افزایش استقامت آن‌ها می‌شوند. بعد از گذراندن این چرخه ها وارد قالب دستگاه می‌شوند.

در این قسمت باتوجه به نوع و ویژگی صفحات یو پی وی سی موردنظر قالب بندی انجام می‌شود. دمای دستگاه در مسیر و قبل از بخش قالب گیری، حدود 200 درجه سانتی گراد است. همین موضوع باعث می‌شود تا دستگاه به راحتی بتواند به مواد درون بخش قالب گیری، شکل دهد. این بخش علاوه بر قالب گیری مواد UPVC، به ثبات و استحکام آن نیز کمک می‌کند. بعد از این مواد قالب دهی شده را در حمام آب خنک قرار می‌دهند تا سختی آن‌ها را بیشتر کنند. بعد از اینکه آب اضافه پروفیل یو پی وی سی آماده شده از آن گرفته شد، توسط جت پرینتر، ویژگی‌های نوع پروفیل روی آن ثبت می‌شود.

پس از آماده شدن صفحات یو پی وی سی، نوبت به لیبل زدن و سپس بسته‌بندی آن می‌رسد. این مراحل نیز توسط دستگاه‌های مخصوص به راحتی انجام می‌شود.

ویژگی پروفیل‌های یو پی وی سی

حال که با نحوه ساخت این پروفیل‌ها آشنا شدیم، نوبت به ویژگی‌های اصلی آن ها می‌رسد. در بحث ویژگی‌ها بهتر است که آن ها را انواع مشابه خود مقایسه کنیم. مثلا آیا در ساخت درب و پنجره، بهتر است از چوب، آهن، آلومینیوم استفاده شود یا صفحات UPVC؟ چرا استفاده از این صفحات UPVC ارجعیت داده می‌شود؟ برای پاسخ به این سوال‌ها باید به ماهیت و ویژگی پروفیل یو پی وی سی در مقایسه با اجناس دیگر پرداخت.

وزن پروفیل UPVC

موادی که در ساختار این پروفیل‌ها استفاده شدند، باعث ایجاد وزنی مناسب جهت نقل و انتقال و نصب راحت تر آن نسبت به متریال های دیگر شده است. این درحالی است که درب و پنحره‌های آهنی و چوبی نسبتا وزن سنگین ترین دارند. در این بین جنس آلومینیومی نیز از وزن پایینی برخوردار است.

احتراق و اشتعال

همانطور که در مواد اولیه بکاررفته در ساختار UPVC اشاره شد، مواد ضداحتراق در آن بکاررفته است. این مواد علاوه بر اینکه از احتراق جلوگیری می‌کنند، بلکه در صورت بروز آتش سوزی در ابعاد گسترده، از پیشروی آن نیز جلوگیری خواهند کرد. در کلبه‌ها و خانه‌هایی که از درب و پنجره چوبی استفاده شده است، آتش سوزی می‌تواند به راحتی آن‌ها را درگیر کرده و باعث سوزاندن آن شود. جنس آهن و آلومینیومی که در ساختار درب و پنجره بکار می‌رود نیز مانند UPVC از قدرت بالایی در برابر مقاومت به اشتعال برخوردار است.

قدرت و مقاومت در برابر سرما و برودت

یکی از دلایل اصلی که صنعتگران به فکر ساخت پروفیل یو پی وی سی افتادند، مقاومت در برابر سرما و برودت هواست. از بین متریال‌هایی که در ساخت صفحات یو پی وی سی استفاده می‌شود، چوب، آهن و آلومینیوم به هیچ وجه نمی‌توانستند در برابر سرما به خوبی پایدار باشند. مقاومتی که پودر رزین در ساختار این پروفیل‌ها ایجاد می‌کند باعث چند برابر شدن قدرت آن‌ها در برابر سرما و برودت می‌شود.

از دیگر ویژگی‌های کلی این پنل‌ها می‌توان به جلوگیری از نشر آلودگی‌های صوتی، دوام و ماندگاری بالا، سخت و پایدار بودن ساختار صفحات UPVC، قابل بازیافت، عایق الکتریکی، سهولت در تمیز کردن و راحتی در نگهداری اشاره کرد.

چند نوع پروفیل یو پی وی سی وجود دارد؟

انواع پروفیل‌های UPVC باتوجه به نوع مواد بکاررفته و مکانی که از این پروفیل‌ها استفاده می‌کنند، در تقسیم بندی‌های مختلفی قرار می گیرند. در ادامه همراه ما باشید تا به تقسیم بندی پروفیل‌های یو پی وی سی براساس نوع مقطع بپردازیم.

تقسیم بندی پروفیل UPVC از لحاظ تعداد جداره

در این نوع از تقسیم بندی پروفیل‌های یو پی وی سی، آن‌ها را به دو دسته تک جداره و دوجداره تقسیم می کنند. پروفیل‌های UPVC تک جداره برای نگهداری شیشه‌های تک جداره مناسب هستند. معمولا قطری از شیشه که این گونه از پروفیل‌ها می‌توانند نگهداری کنند، حدود 4 میلی متر است. اما در پروفیل‌های دوجداره از شیشه‌های دوجداره استفاده می‌شود. این نوع پروفیل‌ها از نظر قدرت از پروفیل‌های تک جداره بسیار قوی تر هستند و توانایی نگهداری شیشه‌های دوجداره با جداره 20 میلیمتری را دارند. از پروفیل‌های دوجداره به عنوان عایق مکان‌های بزرگتر نظیر سقف کاذب استفاده می شود. البته از این نوع پروفیل یو پی وی سی در ساختار بعضی دیوارها نیز استفاده می‌کنند.

پروفیل فریم

این نوع از پروفیل‌ها جز پرمصرف ترین پروفیل های UPVC بحساب می‌آیند. کاربرد یو پی وی سی در این زمینه، در چهارچوب در و پنجره است. ارتفاع دیواره داخلی و خارجی این نوع از پروفیل‌های UPVC حدود 100 میلی متر می‌باشد. علاوه بر این، عرض این پروفیل‌ها حدود 20 میلی متر می‌باشد که به قرارگیری بهتر آن‌ها در چهارچوب درب و پنجره کمک می‌کند.

پروفیل لوله ای

اگر شما در منزل خود پنجره‌هایی زاویه‌دار یا با قاب هلالی دارید این نوع از پروفیل‌های UPVC برای شما مناسب هستند. شکل ظاهری این پنل‌ها شبیه لوله است؛ به همین دلیل آن‌ها را اینگونه نام‌گذاری کردند. ارتفاع دیواره خارجی و داخلی این نوع از پروفیل‌ها بین 50 تا 60 میلی متر است.

پروفیل مولیون

یکی از انواع پروفیل‌هایی که در ساختار درب و بخصوص پنجره‌های دوجداره استفاده می‌شود، پروفیل مولیون یا میانی است. امروزه در بازار ایران این نوع پروفیل را در دو سری با اندازه مقطع 60 و 70 میلی متری تولید می‌کنند. پروفیل‌هایی که مقطعی 60 میلی متری دارند معمولا در پنجره‌های دوجداره استفاده می‌شود. از طرفی آن دسته از پروفیل‌های UPVC میانی که مقطع 70 میلی متری دارند، معمولا در پنجره‌های سه جداره استفاده می‌شود.

از بین پروفیل‌های یو پی وی سی میانی می‌توان به انواع ثابت و متحرک اشاره کرد. برای درب و پنجره‌هایی که معمولی هستند و باز نمی‌شوند، از پروفیل‌های میانی ثابت استفاده می‌شود. اما در پنجره هایی نظیر پنجره‌های فرانسوی که از بطور کامل باز و بسته می‌شوند، از پروفیل UPVC میانی متحرک استفاده می‌شود. البته تقسیم بندی پروفیل‌های میانی به همینجا ختم نمی‌شود و انواع دیگری نظیر کشویی دارد که در هنگام انتخاب پروفیل موردنظر باید آن ها را درنظر بگیرید.

پروفیل زهواره

همانطور که از اسم این پروفیل‌ها مشخص است، ساختاری شبیه زه دارند. این ساختار زه یا وترمانند به قرارگیری بهتر پروفیل‌های تک جداره و دوجداره کمک می‌کنند. از این بین، شیشه‌های دوجداره در پروفیل‌های زهواره بهتر از دیگر پروفیل‌ها قرار می گیرند. این پروفیل‌ها قابلیت نگهداری شیشه‌های دوجداره تا 20 میلی متر را دارا می‌باشند.

پروفیل سش

پروفیل‌های سش یا بازشو نوع دیگری از پروفیل‌های درب و پنجره هستند. این پروفیل‌ها که ساختاری شبیه به حرف S دارند در سه دسته تقسیم می‌شود؛ پروفیل سش پنجره، درب و کشویی. از این بین، پروفیل‌های سش برای پنجره از کاربرد بیشتری برخوردارند. اندازه ارتفاع دیواره داخلی و خارجی این پروفیل‌ها در بعضی از موارد بین 90 تا 100 میلی متر می‌رسد. عرض این پروفیل‌ها معمولا حدود 60 میلی متر می‌باشد.

پروفیل UPVC مناسب چه استانداردهایی باید داشته باشد؟

یکی از مهم ترین نکات در ساخت ابزارالات صنعتی، رعایت معیارهایی جهت تولید لوازم استاندارد است. در ارتباط با تولید صفحات یو پی وی سی نیز رعایت یک سری نکات بسیار حائز اهمیت است. یکی از اصلی ترین معیارهای ساخت پروفیل UPVC استاندارد، توجه به کیفیت گالوانیزه است. در ساختار این پروفیل، محفظه‌ای قرار دارد. شرکت‌های مختلف برای اینکه پروفیل در طولانی مدت شکل خود را حفظ کند، از لوله گالوانیزه در محفظه این پروفیل‌ها استفاده می‌کنند. این لوله‌ها از تغییر شکل احتمالی که به دلیل فشاری که به پروفیل وارد می‌شود، جلوگیری می‌کند. به همین دلیل کیفیت و اندازه مناسب گالوانیزه یکی از معیارهای مناسب شناخته می‌شود. علاوه بر این، فاصله پیچ‌های گالوانیزه در ساختار UPVC جهت قرارگیری درست گالوانیزه حائز اهمیت است.

راه آب یا شیار تخلیه آب در پروفیل یکی دیگر از معیارهای مهم است. درنظر داشته باشید که راه آب با توجه به نوع پروفیل متفاوت است. علاوه بر شیار تخلیه، نوار آب‌بندی یکی از مهم ترین گزینه‌هایی است که در مقابله پروفیل UPVC با سرما تاثیرگذار است. همه این موارد نامبرده شده در کنار نام شرکت تولیدکننده از اهمیت بسزایی برخوردار هستند. دقت کنید تا قبل از خرید پروفیل موردنظر، از نام شرکت تولیدکننده و اعتبار آن شرکت اطمینان حاصل کنید تا با راحتی بیشتر و دید مثبت به خرید پروفیل یو پی وی سی موردنظر خود بپردازید.

چه استاندارهای جهانی برای پنجره های UPVC وجود دارد؟

در جهان دو استاندارد اصلی برای پنجره‌های UPVC وجود دارد که شرکت‌ها در جهان سعی می‌کنند این پنل‌ها را بر آن اساس تولید کنند. دو استاندارد RAL و BS در آلمان و انگلیس به عنوان استانداردهایی است که در ساخت پنجره یو پی وی سی به سازندگان کمک می‌کند. این استانداردها از قبل سال 2010 دیگر دچار ویرایش نشده‌اند. قبل از اینکه به این دو استاندارد و کلاس بندی آن ها بپردازیم، می‌خواهیم به یک سوال پاسخ دهیم.

چه مواردی در استانداردهای پنجره UPVC مورد بررسی قرار می گیرد؟

در تولید پروفیل یو پی وی سی علاوه بر استاندارد، مواردی که بررسی می‌شود نیز حائز اهمیت است. از این موارد اصلی می‌توان به وزن پروفیل، ابعاد پروفیل و آزمون‌های اولیه بخصوص آزمون حرارتی اشاره کرد. این آزمون معمولا براساس نوع استاندارد انجام می‌شود. علاوه بر این موارد، شرایط ارسال، مقاومت ضربه‌ای پروفیل و شرایط آب و هوایی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

استانداردهای RAL و BS با توجه به میزان ضخامت دیوارهای اصلی و فرعی، کلاس‌بندی می‌شود. در این دو استاندارد اگر ضخامت دیواره اصلی و فرعی به ترتیب از 2.8 و 2.5 میلی متر بالاتر باشد، جز کلاس A قرار می‌گیرد. اما اگر ضخامت دیواره اصلی و فرعی به ترتیب از 2.5 و 2 میلی متر بالاتر باشد، جز کلاس B قرار می‌گیرد. تنها تفاوتی که بین این دو استاندارد وجود دارد، کلاس C است. کلاس C تنها در استاندارد BS وجود دارد که در آن محدوده ابعادی وجود ندارد. درواقع در این حالت ملاک ابعاد توسط تولیدکننده اعلام می‌شود.

در کشور ما، استاندارد BS به عنوان استاندارد اصلی و مناسب برای ساخت پنل‌ها شناخته می‌شود. از طرفی سازمان استاندارد و تحقیقات ایران که وظیفه ارزیابی و بررسی کیفیت پروفیل‌های با مقاومت ضربه‌ای بالا را برعهده دارد، از مبحث 6840 به عنوان استاندارد اصلی در ساخت پروفیل‌های UPVC رونمایی کرده است. در مبحث 6840 اصطلاحاتی نظیر پروفیل، پروفیل اصلی، پروفیل ثانویه و مواردی از این قبیل بیان می‌شود. هدف این استانداردها تولید پروفیل‌هایی یکسان و تعیین ویژگی آن‌ها برای ساخت پروفیل های قوی‌تر است.

کاربرد پروفیل یو پی وی سی

در ابتدا که پروفیل های UPVC طراحی و ساخته شدند، متریال‌هایی نظیر چوب و آهن نسبت به آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما رفته رفته صنعتگران به دنبال لوازمی با مقطع‌های غیرفلزی بودند. لوازمی که راحت تر تعمیر شوند و مزیت‌هایی داشته باشند که چوب، آهن و آلومینیوم از آن بی‌بهره‌اند. در همین زمان بود که کم کم از پروفیل یو پی وی سی در تولید درب و پنجره استفاده کردند.

از پروفیل‌های UPVC در قاب پنجره‌های دوجداره استفاده می‌شود. این پنجره‌ها به عنوان جایگزینی مناسبی پنجره‌های تک جداره بودند که توان بالایی در جلوگیری از ورود سرما به خانه نداشتند. علاوه بر پنجره‌ها از این متریال برای روف لاین نیز استفاده می‌شود. روف لاین، لبه‌های بام هستند که در معرض باران و سرما قرار می‌گیرند و به راحتی فرسوده می‌شوند. از این رو در فاسیا یا روف لاین از UPVC استفاده می‌شود.

از این پروفیل‌ها بری انجام انواع مختلف زه کشی نیز استفاده می‌شود. لوله‌های مقاومی که از جنس UPVC هستند توان و مقاومت بالایی برای زه کشی ایجاد می‌کنند. مقاومت لوله‌های UPVC باعث شده تا لوله‌های فولادی و چدنی تا حد زیادی در سیستم انتقال آب، حذف شوند و به جای آن‌ها از لوله‌های یو پی وی سی استفاده شود که مقاومت بیشتری در برابر فشار آب و مواد شیمیایی دارد.

استفاده از پروفیل‌های UPVC چه مزایا و معایبی را به دنبال دارد؟

اهمیت پروفیل‌های UPVC باتوجه به مزایا و معایب آن سنجیده می‌شوند. ما در این محتوا سعی کردیم پروفیل UPVC را به خوبی به شما معرفی کنیم؛ اما نیاز است که یک سری مزایا و معایب را درنظر بگیرید تا هنگام انتخاب متریال موردنظر، با اطمینان انتخاب کنید. پروفیل UPVC نسبتا وزن کمی دارد و هنگام نقل و انتقال به راحتی جابجا می‌شود. این در حالی است که ممکن است به دلیل وزن پایین در مدت زمان کوتاهی دچار خرابی، فرسودگی و مستعد خم شدن شود.

از طرفی پروفیل UPVC در برابر احتراق مقاوم است. این در حالی است که حرارت بسیار زیاد می‌تواند باعث آب شدن و ایجاد تغییرات فیزیکی و شیمیایی در ساختار این پروفیل‌ها می‌شود. اما عایق بودن، قیمت مناسب و نیاز کم این پروفیل‌ها به تعمیرات یکی از اصلی ترین مزایایی است که باعث می‌شود مشتریان این محصولات را انتخاب کنند.

آزمایش‌هایی که به منظور تست پروفیل‌‌های یو پی وی سی انجام می‌گیرند

به منظور ارائه انواع پروفیل‌‌های یو پی وی سی، شرکت‌های تولیدکننده باید محصولات خود را با روش‌های گوناگونی تست یا آزمایش کنند. این امر بدان جهت صورت می‌گیرد که مطمئن شویم پروفیل‌های ساخته شده از کیفیت لازم برخوردار هستند و می‌توانند نیازهای کاربران را به نحو احسن تأمین کنند. هرچه نتایج ارائه شده در این آزمایش‌ها مناسب‌تر باشد، طبیعتاً باید انتظار داشت که محصول مربوطه نیز گزینه مناسب‌تری محسوب می‌گردد. به طور کلی، امروزه از چهار تست مشخص برای بررسی کیفیت انواع پروفیل یو پی وی سی استفاده می‌شود که عبارت‌اند از:

  • تست مربوط به روند ساخت پروفیل یو پی وی سی
  • تست مربوط به میزان استحکام پروفیل یو پی وی سی در برابر ضربات فیزیکی
  • تست مربوط به میزان مقاومت پروفیل یو پی وی سی در برابر افزایش میزان دما
  • تست مربوط به میزان خم شدن یا کجی پروفیل‌ یو پی وی سی

هر یک از این تست‌ها به صورت جداگانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت. در واقع شرکت‌های برتر همواره به نتایج ارائه شده از این تست‌ها توجه دارند و تمام تلاش خود را برای بهبود آن‌ها به کار می‌گیرند. در ادامه به صورت مختصر هرکدام از آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تست مربوط به روند ساخت پروفیل یو پی وی سی

اولین تست، شامل بررسی یک نمونه آزمایشی از بین کلیه محصولات موجود در خط تولید است. در واقع کارشناسان شرکت تولیدی باید از بین محصولاتی که از خط تولید خارج می‌شوند چندین مدل گوناگون را انتخاب کنند و سپس آن‌ها مورد بازدید قرار دهند. در این مرحله معمولاً به گزینه‌هایی همچون ظاهر کلی و همچنین عیوب فیزیکی محصولات توجه خواهد شد.

طبیعتاً پروفیل‌‌های یو پی وی سی خاصی که از نظر ساختاری شرایط مناسبی ندارند نباید به بازار عرضه شوند. برخی از مهم‌ترین عیوب ظاهری که می‌توانند یک پروفیل را به گزینه‌ای نامناسب تبدیل کنند عبارت‌اند از: وجود ترک‌خودرگی روی سطح، وجود حفره در درون ساختار پروفیل، وجود حباب و موارد مشابه. روند انجام این نوع تست می‌تواند دوازده الی بیست و چهار ساعت به طول بینجامد. این موضوع به شرایطی همچون تعداد محصولات در حال بررسی بستگی خواهد داشت.

تست مربوط به میزان استحکام پروفیل‌‌های یو پی وی سی

آزمایش مهم دیگری که به منظور بررسی کیفیت پروفیل‌های upvc مورد استفاده قرار می‌گیرد، میزان استحکام آن‌ها در برابر ضربه را مورد بررسی قرار می‌دهد. این پروفیل‌ها باید به نحوی ساخته شده باشند که در برابر ضربات فیزیکی دچار مشکل نشوند. در غیر این صورت کاربران عملاً از کیفیت آن‌ها ناراضی خواهند بود.

به منظور انجام این تست باید بیش از ده محصول گوناگون را به صورت تصادفی انتخاب کنیم. در مرحله بعدی این محصولات باید در فریز جایگذاری شوند (یک ساعت). پس از گذشت مدت زمان تعیین شده، پروفیل‌ها از فریزر خارج خواهند شد و سپس به کمک یک وزنه مشخص، به آن‌ها ضربه زده می‌شود. اگر پروفیل‌ها دچار مشکل نشدند،‌ می‌توان اطمینان داشت که از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند.

تست مربوط به میزان مقاومت پروفیل

همه ما با این موضوع آشنا هستیم که پروفیل‌های upvc در شرایط محیطی گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این امر بدان معناست که چنین محصولاتی باید در برابر دمای بالا مقاومت خوبی داشت باشند و بتوانند گرما را تحمل کنند. بدین منظور باید از یک تست دیگر سربلند بیرون بیایند.

در این تست، تمرکز اصلی بر روی تشخیص میزان مقاومت پروفیل‌‌های یو پی وی سی در برابر گرما است. بدین جهت، چند نمونه آزمایشی از پروفیل‌های ساخته شده را انتخاب می‌کنیم و سپس آن‌ها را در دمای صد و پنجاه درجه سانتی‌گراد قرار خواهیم داد. این امر موجب می‌شود تا پروفیل‌ها به صورت مستقیم با گرما روبرو شوند.

به محض رسیدن به دمای صد و پنجاه درجه سانتی گراد، باید پروفیل‌ها را به مکانی با دمای عادی انتقال دهیم. این کار باعث می‌شود تا بتوان روند کاهش دمای پروفیل‌ها را از نزدیک مشاهده کرد. اگر پس از رسیدن دمای پروفیل به دمای عادی، هیچ‌گونه مشکلی اعم از خم شدگی و یا ترک خودرگی بر روی سطح آن مشاهده نشود، می‌توان گفت که پروفیل‌های تولیدی از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند.

تست مربوط به میزان خم شدن یا کجی پروفیل‌ یو پی وی سی

آخرین تست مهمی که در رابطه با این محصولات باید به آن اشاره کنیم، تست مربوط به میزان خم شدن یا همان کجی پروفیل است. یک پروفیل سالم و استاندارد باید کاملاً صاف و بی‌نقص باشد. به منظور تست میزان کجی پروفیل باید چند نمونه تصادفی را بر روی سطحی صاف قرار دهیم و سپس به بررسی ظاهری آن‌ها بپردازیم. امروزه به دلیل بهره‌گیری از دستگاه‌های بسیار پیشرفته معمولاً اکثر محصولات تولیدی این تست را با نتایج مناسبی پشت سر می‌گذارند. شایان ذکر است که کج بودن پروفیل پو پی وی سی می‌تواند بر روی مقاومت آن در برابر ضربات خارجی تأثیر بگذارد.

قیمت پروفیل‌‌های یو پی وی سی چقدر است؟

با توجه به کاربردی بودن پروفیل‌های upvc طبیعی است که بسیاری از کاربران در مورد قیمت آن‌ها پرسش‌های گوناگونی را مطرح کنند. به طور کلی نمی‌توان در این زمینه به قیمت مشخصی اشاره کرد، زیرا قیمت پروفیل‌های upvc با توجه به فاکتورهای گوناگونی تعیین می‌شود.

از جمله این فاکتورها باید به اندازه کلی پروفیل‌‌های یو پی وی سی اشاره کنیم. قاعدتاً ساخت پروفیل‌هایی که اندازه بزرگی دارند نیازمند بهره‌گیری از متریال‌های بیشتر است و همین امر در نهایت منجر به افزایش قیمت پروفیل مدنظر می‌شود. یکی دیگر از فاکتورهای مهم در این زمینه، کیفیت مواد اولیه مورد استفاده جهت ساخت پروفیل به شمار می‌رود.

شرکت‌های که از مواد اولیه برتر جهت تولید پروفیل‌های خود بهره می‌برند باید هزینه‌های بیشتری را به تأمین‌کنندگان خود بپردازند و این امر در نهایت هزینه خرید چنین محصولاتی را افزایش می‌دهد. در کنار این موارد باید به اعتبار و سابقه برند سازنده نیز توجه داشته باشیم.

شرکت‌های معتبر و حرفه‌ای، به منظور تولید پروفیل‌های خود به سراغ کارشناسان و طراحان باسابقه می‌روند و از دانش آن‌ها بهره می‌برند. استفاده از چنین متخصصانی ساده نیست و برای به کارگیری آن‌ها باید هزینه‌های متفاوتی را پرداخت کرد. این امر نیز یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر روی قیمت پروفیل‌های upvc به شمار می‌رود.

کلام آخر

ما در این محتوا سعی کردیم که شما را با فرایند تولید پروفیل یو پی وی سی و استانداردهای مربوطه آشنا کنیم. پروسه تولید یک کار تخصصی، پیچیده و پرهزینه است و تولیدکنندگان باید قبل از ورود به این عرصه همه جوانب لازم را ارزیابی نمایند. صنعت گران و سایر مصرف کنندگان نیز لازم است با آگاهی کامل از تولیدکنندگان موجود و سطح کیفی آنها اقدام به خرید پروفیل‌های مورد نیاز خود کنند. شرکت آلتین پلیمر ایرانیان با نام تجاری اوروین، با بکارگیری تجهیزات و نیروی متخصص توانسته است محصولاتی با کیفیت بالا تولید کند. در صورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *